Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Acordul nu va mai fi valabil dacă PDM va vota legea cu privire la ONG-uri

© Photo : Miroslav RotariБорт ВКС России доставил в Молдову гуманитарную помощь из Китая
Борт ВКС России доставил в Молдову гуманитарную помощь из Китая - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a precizat că nu va promulga proiectul de lege cu privire la ONG-uri dacă acesta va trece de Parlament. 

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele Răspunde” că acordul de consntituire a coaliției cu PDM se va desface dacă deputații vor vota legea cu privire la organizațiile neguvernamentale care reprezintă una dintre condițiile pentru debursarea celei de-a doua tranșe din asistența macrofinanciară din partea UE.

Igor Dodon și Maia Sandu la dezbateri electorale - Sputnik Moldova
Societate
Președintele Igor Dodon către Maia Sandu: Coborâți de pe Facebook

Oficialul a precizat că nu va promulga proiectul de lege dacă acesta va trece de Parlament. 

„Proiectul prevede că ONG-urile pot primi finanțare de peste hotare și se pot implica în politică. Se deschide un ONG de băieții de la Harvard, îi dau câteva milioane de dolari. Apoi acest ONG, cu partidul Maiei Sandu sau al lui Andrei Năstase, începe activitatea politică. Ce înseamnă asta? Implicare în politica internă a Republicii Moldova. În așa condiții, nu ne trebuie nouă așa finanțare”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a precizat că PSRM nu va vota legea cu privire la organizațiile neguvernamentale.

„Toate votările în Parlament se iau prin consens. Dacă, prin minune, această lege trece, dacă vor vota, asta înseamnă destrămarea acordului. Eu nu voi promulga legea. Speakerul are 20 de zile să o trimită la promulgare, eu am 15 zile la dispoziție ca să o returnez. Dacă să repetăm procedura, ies două luni și jumătate. Această lege nu va trece, e o poziție principială”, a spus Igor Dodon. 

Chiar și așa anterior președintele PDM, Pavel Filip, a declarat că nu vede o problemă atât de mare ca această lege să fie votată. Și liderul PAS, Maia Sandu, s-a arătat nedumerită de lipsa de inițiativă din partea autorităților ca să obțină acest ajutor din partea Uniunii Europene.

Republica Moldova a reușit să acceseze doar prima tranșă de 30 de milioane de euro din asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0