Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele Igor Dodon către Maia Sandu: Coborâți de pe Facebook

© Facebook / Igor DodonIgor Dodon și Maia Sandu la dezbateri electorale
Igor Dodon și Maia Sandu la dezbateri electorale - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit despre îndemnul liderului PAS, Maia Sandu, de a-și prezenta demisia din funcți ape care o deține.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Președintele Parlamentului, Igor Dodon, a vorbit în cadrul emisiunii ”Președintele Răspunde” despre îndemnul Maiei Sandu de a-și da demisia din funcția pe care o deține. Acesta a precizat că pe oamenii nu îi interesează în acest moment alegerile, dar mai mult salariile și seceta. 

”Coborâți de pe Facebook. Pe oameni nu îi interesează alegerile, dar salariile, seceta. Spuneți, vă rog, cum demisia președintelui poate rezolva problemele oamenilor. Din contra. Ce înseamnă demisia mea? Nu avem Parlament și nici Guvern funcțional și nu avem nici președinte. Va fi primul caz în istoria Moldovei, probabil, când toate instituțiile de primă importanță sunt paralizate. Putem să ne permitem? Nu cred”, a precizat Igor Dodon. 

În acest context, președintele a declarat că vrea să vadă ce spune Curtea Constituțională dacă este posibil ca președintele să dizolve Parlamentul în ultimele șase luni de mandat și dacă e posibil de organizat alegerile parlamentare anticipate și prezidențiale într-o zi. 

Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Politică
Dodon, despre candidatura lui Năstase la funcția de premier: Îl va desemna sau nu?

”Voi, Sandu, Năstase, Candu, Șor, întâi trebuie să dați jos Guvernul, să încercăm să numim Guvernul de două ori și apoi teroretic ajungem la subiectul privind demisia președintelui. Încercați să epuizați etapele 1 și 2, apoi ajungem la 3. Vă amintesc că tot dumneavoastră spuneați că e imposibil de organizat prezidențiale și parlamentare anticipate într-o zi. Acum vă contraziceți”, a precizat Igor Dodon. 

Liderul PAS, Maia Sandu, i-a cerut președintelui Igor Dodon, într-un filmuleț postat pe Facebook, să-și dea demisia. Aceasta a precizat că singura soluție demnă pe care o vede partidul pe care îl reprezintă este aceasta. 

”Răspunsul pe care-l dăm lui Igor Dodon, atunci când se plânge că trebuie să-l protejeze cineva de Șor și Plahotniuc, singurul răspuns pe care-l avem este să-și dea demisia”, a precizat Maia Sandu. 

În aceiași înregistrare video, liderul PAS susține că odată cu demisia președintelui s-ar deschide și posibilitateta organizării alegerilor parlamentare anticipate „prin care Parlamentul ar putea să se curețe”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0