Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Anunț important de la Serviciul Fiscal: Este ultima zi în care mai puteți face asta

© Sputnik / Miroslav RotariГосударственная Налоговая Служба
Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Astăzi este ultima zi în care persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător pot depune declarațiile pe venit pentru anul trecut.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat atenționează că declarația cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2019 mai poate fi depusă astăzi, pe 29 mai.

Contribuabilii mai pot direcționa 2% din acest impozit. Pentru recepționarea declarațiilor, în perioada 27 – 29 mai 2020, Serviciul Fiscal de Stat a extins programul de lucru, de la 7:30 – 19:00.

Declarația cu privire la impozitul pe venit, poate fi depusă:

  • personal: la orice direcție de deservire a Serviciului Fiscal de Stat, indiferent unde își are viza de domiciliu persoana fizică plătitoare de impozite;
  • prin poștă: formularele pot fi expediate către oricare oficiu teritorial al Serviciului Fiscal de Stat;
  • online: cu aplicarea semnăturii electronice sau mobile.

Tot online puteți achita și impozitul prin intermediul serviciului „Achitarea on-line a impozitelor și taxelor de către persoanele fizice-cetățeni” de pe portalul www.sfs.md sau Serviciului Guvernamental de plăți electronice Mpay.

Olga Golban  - Sputnik Moldova
Tu alegi unde vor ajunge banii tăi: Cum să redirecționezi 2% din impozitul pe venit

Impozitul pe venit pentru persoanele fizice constituie 12% din venitul anual impozabil.

Anterior, termenul limită de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice a fost prelungit de Fisc până pe 29 mai, în legătură cu starea de urgență declarată ca urmare a pandemiei cu COVID-19.

În timpul depunerii declarației cu privire la impozitul pe venit, persoanele fizice au dreptul sa desemneze un cuantum procentual de 2% din suma impozitului pe venit calculat anual la buget către unul dintre beneficiarii desemnării procentuale.

Contribuabilii pot obține informații suplimentare apelând Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat, la numărul 0-8000-1525 (apel gratuit).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0