Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cumpărătorii trebuie să știe asta: Ce reguli trebuie respectate în piețe, la redeschidere

© Sputnik / Miroslav Rotariуличные торговцы
уличные торговцы  - Sputnik Moldova
Abonare
Reluarea activității piețelor comerciale prevede respectarea unui set de măsuri de protecție și de prevenire a infecției COVID-19. Care sunt acestea.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Reluarea activității piețelor comerciale este condiționată de un șir de măsuri de protecție și prevenire a răspândirii noului coronavirus. Astfel, administrația piețelor și operatorii economici de pe teritoriul piețelor comerciale vor asigura organizarea și efectuarea, până la reluarea activității, a dezinfecției întregului utilaj de lucru, a utilajului frigorific, a spațiilor de depozitare și comercializare a mărfurilor, a tejghelelor și a întregului teritoriu.

Totodată, vor fi organizate ieșiri și intrări separate pentru fluxul de cumpărători care vor fi atenționați despre obligația de a respecta distanța fizică.

Вячеслав Ионицэ - Sputnik Moldova
Societate
Comportamentul de consum al moldovenilor s-a schimbat substanțial din cauza pandemiei

De asemenea, va fi monitorizată starea de sănătate a angajaților, va fi efectuată termometria la începutul zilei de muncă. În caz de depistare a unor simptome ale infecției respiratorii acute, angajatul nu este primit la serviciu. Acesta va sta în autoizolare și neapărat va informa medicul de familie despre starea de sănătate.

Toți angajații piețelor vor fi asigurați cu echipament de protecție și soluții dezinfectante pentru respectarea igienei mâinilor. În halele de comerț suplimentar vor fi instalate, după posibilitate, ecrane de protecție sau vor fi utilizate viziere. Locurile comerciale vor fi amenajate cu respectarea unei distanțe de doi metri între ele.

Obligatoriu se va efectua termometria la intrarea în piață a fiecărui cumpărător. Nu vor avea acces persoanele cu stare febrilă. Ele vor fi informate despre necesitatea consultării medicului.

Pentru cumpărători vor fi instalate în locuri vizibile și accesibile dozatoare cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool pentru respectarea igienei mâinilor.

La sfârșitul fiecărei zile se va efectua dezinfecția inventarului de lucru, utilajului frigorific, spațiilor de depozitare și comercializare a produselor, tejghelelor și a întregului teritoriu.

Organele competente vor asigura monitorizarea respectării măsurilor stipulate în prezenta instrucțiune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0