Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bașcanul Găgăuziei spune cum ar putea fi salvate satele Moldovei - Video

© Sputnik / Miroslav RotariИрина Влах
Ирина Влах  - Sputnik Moldova
Abonare
Cum ar putea fi salvate satele Moldovei - este o întrebare pe care o auzim adesea în spațiul public. Iată ce declarație a făcut la acest subiect, în Studioul Radio Sputnik Moldova, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, consideră că economia țării trebuie să fie dezvoltată în toate regiunile și nu trebuie să fie concentrată doar în Chișinău.

Demnitarul afirmă că, dacă nu va fi realizat acest lucru, atunci riscăm să ne pierdem definitiv satele.

”Businessul nu trebuie să se dezvolte doar în Chișinău. Economia trebuie să se dezvolte în toate regiunile țării noastre. Peste tot trebuie să fie deschise fabrici, întreprinderi, să apară locuri de muncă. Altfel, dacă îi vom aduna pe toți la Chișinău, atunci nu se va alege nimic din satele noastre”, a subliniat Vlah.

Alexandru Osadci - Sputnik Moldova
Nu e totul pierdut: Cum pot fi resuscitate satele Moldovei
Totodată, bașcanul a precizat că multe lucruri rămân nerealizate din cauza că politicienii nu au timp să se preocupe de dezvoltarea țării, fiind nevoiți să se confrunte în campaniile electorale.

”La nivel național, problema constă în lipsa de timp. Dintr-o campanie electorală intrăm în alta și totuși observăm că sunt întreprinși pași concreți în vederea stabilirii unor relații bune cu partenerii noștri”, a precizat Vlah.

Până în anul 2050 populația Moldovei se va reduce cu un milion. Conform prognozei demografice a Institutului de Geopolitică și Științe Sociale din Cehia, Moldova rămâne lider la capitolul pierderea populației. Experții cehi au alcătuit un top al țărilor în care în secolul XXI se va înregistra cea mai mare scădere a populației.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0