Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă două decese provocate de COVID-19: Iată câți moldoveni au reușit să se trateze

Abonare
Ministerul Sănătății anunță că încă doi pacienți au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Este vorba despre doi bărbați, unul din Chișinău, iar altul din Cahul.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Bărbatul din Cahul avea 62 de ani. În data de 24 mai el a fost internat la Spitalul Raional Cahul. Pacientul mai suferea de hipertensiune arterială și cardiopatie hipertensivă. Cel de-al doilea bărbat decedat era din Chișinău și avea 77 de ani. El a fost transferat în data de 26 mai de la Institutul de neurologie și neurochirurgie la Institutul de Medicină Urgentă. Pacientul mai avea boală cerebrovasculară.

Свеча памяти - Sputnik Moldova
Societate
Informații actualizate: Încă cinci cazuri de deces din cauza COVID-19

Astfel, numărul deceselor în Moldova a ajuns la 275. Până acum, au fost confirmate 7 537 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 952 - în regiunea transnistreană.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 248 - stare gravă (16 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 546 - stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi unt în stare satisfăcătoare. 

De la începutul pandemiei, au fost confirmate 1 545 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 363, farmaciști - 20, asistenţi medicali - 601, felceri - 82, personal auxiliar - 479 persoane. 

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău, au fost internați 53 pacienți cu suspecție la coronavirus. 

Pe parcursul zilei de ieri, au fost externate alte 148 persoane tratate. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 4123.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0