Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informații actualizate: Încă cinci cazuri de deces din cauza COVID-19

CC0 / Pixabay / Byn_Li / Свеча памяти
Свеча памяти - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul a publicat date actualizate despre situația cu privire la COVID-19 în țara noastră. În ultimele 24 de ore, alte cinci persoane și-au pierdut viața.

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 7305 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 899 în regiunea transnistreană. În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău au fost internați 86 de pacienți cu suspiciune la COVID-19.

Лечение больных с COVID-19 в ЦКБ РЖД-Медицина - Sputnik Moldova
Societate
Care este situația epidemiologică în trei focare COVID-19: Detalii

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 259 de persoane sunt în stare gravă (17 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), în cazul a 555 de persoane stare de sănătate este de gravitate medie, ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare. 

Totodată, 91 de persoane au fost tratate și au fost externate. Bilanțul persoanelor care s-au vindecat de COVID-19 a ajuns la 3975.

Până astăzi au fost confirmate 1522 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 356, farmaciști - 20, asistenţi medicali - 590, felceri - 81, personal auxiliar - 475 de persoane.

Ministerul Sănătății informează despre alte cinci decese provocate de COVID-19. Este vorba de o femeie de 69 de ani din municipiul Chișinău. Ea a fost internată în data de 11 mai la Spitalul Clinic din Bălți. Aceasta mai suferea și de boală cronică renală, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, edem cerebral.

Госпиталь COVID-19 в ГКБ №1 им. Н.И. Пирогова - Sputnik Moldova
Societate
Un chirurg de la „Sfânta Treime” cu 30 de ani de experiență a decedat din cauza COVID-19

În cel de-al doilea caz este vorba de un bărbat de 45 ani din raionul Soroca. El a fost internat în stare gravă în data de 24 mai la spitalul raional Soroca și mai suferea de patologie cardiacă, retard mental, obezitate avansată, hipertensiune arterială.

A murit și un bărbat de 63 ani din Găgăuzia. El a fost internat în data de 23 mai la Spitalul Clinic Republican. Bărbatul mai suferea de insuficiență hepatică, dereglări hidroelectrolitice, insuficiență cardiacă cronică, bronhopatie cronică obstructivă, pielonefrită cronică, obezitate de gradul II.

Și un bărbat de 55 de ani din municipiul Chișinău a decedat. El a fost internat în data de 11 mai la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială de gradul III, cardiopatie hipertensivă.

În ultimul caz de deces este vorba de o femeie de 81 de ani din Chișinău. Ea a fost internată în stare extrem de gravă, în data de 18 mai, la Institutul de Medicină Urgentă și mai suferea de sechele după AVC, infarct miocardic vechi, bronhopneumopatie cronică obstructivă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0