Cutremur mare în România – declarație extrem de importantă a seismologului Mărmureanu

© AFP 2024 / Richter magnitude scaleEarthquake
Earthquake - Sputnik Moldova
Abonare
Gheorghe Mărmureanu vine și cu o declarație bombă, care dă peste cap ”prezicerile” celor care vorbesc de ”periodicitatea” cutremurelor

Il terremoto nell`economia italiana - Sputnik Moldova
Cum să ne comportăm în caz de cutremur: Recomandările specialiștilor
BUCUREȘTI, 28 mai - Sputnik. Cel mai important seismolog român, Gheorghe Mărmureanu, a făcut o declarație surprinzătoare dar extrem de binevenită în contextul actual. Adică, într-o perioadă în care se fac simțite multe cutremure, de magnitudini mici, în diferite zone.

Ori, opinia publică se întreabă din nou dacă se pune problema, în viitorul apropiat, a unui mare cutremur în România – ipoteză care a fost luată în calcul și de specialiști.

În primul rând, Mărmureanu a spus că asemenea cutremure mici, în serie, sunt normale și se petrec peste tot în lume.

”Cutremure de acest gen se întâmplă în toată lumea”, a declarat marele seismolog. ”Noi avem un centru la Viena unde se controlează tot ce se întâmplă în lume - lucrurile sunt, din punctul nostru de vedere, normale”.

În plus, directorul onorific al Institutului pentru Fizica Pământului a explicat că ”tot ce se produce în această parte a lumii este datorat mișcărilor din Marea Adriatică”.

Dar, atenție, Mărmureanu vine și cu o declarație bombă, care dă peste cap ”prezicerile” celor care vorbesc de ”periodicitatea” cutremurelor:

”În România nu poate fi vorba de un cutremur puternic la acest moment… pentru cel puțin următorii 15-20 de ani”, a declarat Gheorghe Mărmureanu la România TV.

Deci, o declarație liniștitoare pentru cetățeni – dar sperăm nu și pentru autorități, care trebuie să declanșeze programe serioase de consolidare a clădirilor – aceasta fiind cea mai bună metodă de ”prezicere” a cutremurelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0