Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Băiatul de 6 ani care a dispărut, este de negăsit: Poliția cere ajutorul cetățenilor- Foto

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratu general al poliției
Inspectoratu general al poliției  - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea Inspectoratului General de Poliție cere ajutorul cetățenilor pentru a-l găsi pe băiatul de 6 ani din raionul Hâncești care a dispărut acum două zile.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. În data de 26 mai, poliția din Hâncești a fost sesizată de către o femeie care a anunțat că băiatul său de 6 ani a plecat într-o direcție necunoscută și este de negăsit. În acea zi, copilul se afla acasă cu încă doi frați, în timp ce părinții erau la serviciu. Imediat, toți angajații Inspectoratului de Poliție din Hâncești au format mai multe grupuri și s-au divizat pentru a-l căuta pe băiat.

© Photo : IP HânceștiCopilul dispărut la Hâncești
Băiatul de 6 ani care a dispărut, este de negăsit: Poliția cere ajutorul cetățenilor- Foto - Sputnik Moldova
Copilul dispărut la Hâncești

Ultima dată băiatul a fost văzut îmbrăcat într-un maiou galben, blugi verzi și avea în picioare șlapii rozi ai mamei sale. Locuința familiei se află în apropiere de pădure, astfel oamenii legii au început căutările în zona respectivă. 

Sală de clasă. Poză simbol - Sputnik Moldova
Societate
Asistență psihologică pentru copii, părinți și pedagogi în timpul stării de urgență

”În cadrul acțiunilor de căutare au fost chestionate rudele și vecinii. Au fost supuse verificării subsolurile, fântânile, toate locurile posibile unde se putea afla copilul. În proces au utilizat acel serviciul chinologic și drone. La fel, au fost implicați salavatori și  carabinieri. Facem apel către comunitate pentru a veni în ajutorul poliției ca să aflăm locul aflării copilului. Vă rugăm să nu difuzați informații false pe rețelele de socializare”, a declarat Aliona Dragomirețcaia, șefa Secției Siguranță Minori din cadrul IGP.

Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul General al Poliției, pe parcursul ultimilor patru luni, s-au înregistrat 307 cazuri privind dispariția copiilor. 232 de copii au plecat din propria familiei, restul au plecat din centre de plasament sau instituții rezidențiale. 185 erau fete, iar 122 - băieți. Din numărul total, 77 de copii aveau sub 13 ani, 148 - între 14 și 15 ani și 82 de copii aveau între 16 și 17 ani. 

Motivul plecării voluntare de la domiciliu:

  • Copii invocă că sunt neglijați în cadrul familiei.
  • Consumul de băuturi alcoolice de către părinți.
  • Restricțiie exagerate din partea părinților.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0