Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În ce condiții pot activa restaurantele: Avertizarea Comisiei de Sănătate Publică

CC0 / Pixabay / olafBroeker / Повар
Повар - Sputnik Moldova
Abonare
Instituțiile de alimentație publică își vor relua activitatea de la jumtatea lunii mai, dar cu respectarea anumitor condiții.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. Comisia Națională pentru Sănătate Publică a decis reluarea activității instituțiilor de alimentație publică din data de 15 iunie, dar cu respectarea strictă a unor condiții. Astfel, până la reluarea activității fiecare local va efectua măsuri de dezinfecție a întregului inventar de lucru, a suprafețelor din spațiile de depozitare, producere, comercializare și deservire.

Starea de sănătate a angajaților va fi monitorizată permanent. La începutul zilei li se va efectua termometria, iar persoanele care vor prezenta simptome ale infecției respiratorii acute nu vor fi admise la serviciu.

Sistemul de apeduct din localitatea Molești, raionul Ialoveni - Sputnik Moldova
Societate
Trist, dar adevărat: Jumătate dintre localitățile țării nu au acces la apă potabilă

Administratorii vor asigura personalul cu cantități suficiente de echipament de protecție personală: măști, mănuși, șorțuri și viziere după caz. Măștile de protecție vor fi schimbate la fiecare 2 ore.

La intrarea în instituții, în locuri vizibile vor fi instalate dozatoare cu dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool. Vor fi aplicate ecrane de protecție din plexiglas/sticlă la case și locurile de preluare a comenzilor.

Totodată, fiecărui client îi va fi efectuată, obligatoriu, termometria la intrarea în local, iar cei cu stare febrilă nu vor avea acces.

Nu se va permite aglomerația, distanța fizică nu va fi mai mică de 1,5-2 metri între persoane. Se va admite deservirea la mese a maximum patru persoane, cu excepția grupurilor constituite din membrii unei familii de gradul unu și doi pe linie dreaptă și colaterală.

Igienizarea și dezinfectarea meselor de deservire se va efectua după fiecare client, iar igienizarea și dezinfectarea spațiilor de lucru a personalului, a spațiilor de deservire și grupurilor sanitare - la fiecare două ore.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0