Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou protest al reprezentanților sectorului HoReCa: Ce revendicări au de această dată

© Photo : PixabayRestaurant
Restaurant - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții sectorului HoReCa protestează din nou în Piața Marii Adunări Naționale. Aceștia sunt nemulțumiți că trebuie să își reînceapă activitatea în data de 15 iunie și nu mai devreme.

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Agenții economici din sectorul HoReCa protestează din nou în Piața Marii Adunări Naționale. Aceștia sunt indignați de decizia autorităților de a redeschide cafenelele și restaurantele abia în data de 15 iunie. 

Vitrină - Sputnik Moldova
Societate
Angajați din domeniul HoReCa protestează în fața Guvernului: Iată motivul

Protestatarii au păstrat distanța socială în timpul manifestației. Mai mult, aceștia au adus cu ei scaune, s-au așezat pe ele și au întins funii între ei. Ei scandează „Deschiderea” și „Horeca”.

Reprezentanții Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Moldova „MĂR” au precizat anterior că nu sunt de acord cu decizia aprobată de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

„Suntem profund indignați de decizia aprobată, care prevede, în același timp, începând din 1 iunie, reluarea activităților piețelor din orașul Chișinău și Bălți. Exprimăm dezacordul și față de instrucțiunile aprobate de Comisie care prevăd amplasarea la o masă a maxim 4 persoane cu distanța 1.5 – 2 metri, în contextul în care distanța socială în piețele comerciale este de minim 1 metru”, spunau aceștia.

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a decis că începând cu data de 15 iunie își vor relua activitatea unitățile de alimentație publică, dar administratorii vor trebui să respecte anumite reguli de protecție. În plus, din iunie își vor relua activitatea sălile de sport și de fitness, dar fără acces la vestiar, baie, piscină și cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0