Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Angajați din domeniul HoReCa protestează în fața Guvernului: Iată motivul

© Sputnik / Anatolii KiriakVitrină
Vitrină - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații din domeniul HoReCa protestează în fața Guvernului. Aceștia sunt nemulțumiți că nu-și pot relua activitatea, iar din acest motiv nu mai pot să achite salariile și creditele.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Mai mulți angajați din domeniul HoReCa și de la Întreprinderea Municipală „Piața Centrală” protestează în fața Guvernului. Aceștia cer autorităților să li se permită să lucreze. 

Protest în condiții de pandemie - Sputnik Moldova
Video
Protest în condiții de pandemie - Video

Acțiunea celor de la HoReCa are loc în contextul în care din cauza situații epidemiologice din țară toate localurile și piețele din Capitală rămân închise pentru clienți. 

Antreprenorii se plâng că își doresc să muncească pentru că nu mai pot plăti salariile și creditele. Autoritățile au anunțat anterior că antreprenorii din acest sector ar putea să-și reia activitate începând cu data de 1 iunie. 

Ion Chicu a precizat anterior că acest lucru se va întâmpla dacă evoluția situației epidemiologice se va menține in parametrii actuali. Totodată, el a menționat, fiind citat de Direcția Comunicare și Protocol a Guvernului Republicii Moldova, că companiile din domeniul HoReCa vor beneficia de instrumentul de subvenționare a dobânzilor pentru credite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0