Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polițist, reținut de către angajații SPIA: Iată pentru ce este cercetat - Video

© mai.gov.mdsOfițer SPIA
Ofițer SPIA - Sputnik Moldova
Abonare
Un polițist a fost reținut de către angajații SPIA în timp ce îi erau transmiși banii pretinși pentru a disimula un caz contravenţional.

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Ofiţerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne și angajaţii Centrului Naţional Anticorupţie au documentat acţiunile pretins ilegale ale unor angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Râşcani al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, pentru săvârşirea infracţiunii de corupere pasivă.

Задержание  - Sputnik Moldova
Societate
Corupție pe timp de criză: Un polițist prins în flagrant de angajații SPIA - Video

Pentru a disimula un caz contravenţional, în procesul documentării, angajații Inspectoratului de Poliție Râșcani au pretins mijloace financiare.

Astfel, în data de 21 mai a fost pornită o cauză penală de către SPIA pentru corupere pasivă. În urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, în data de 22 mai, unul dintre polițiști a fost reţinut în flagrant de către ofiţerii SPIA în timp ce îi erau transmise mijloacelor financiare în sumă de 100 de euro.

În prezent sunt efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor cu referire la caz.

În acest context, SPIA apelează la disponibilitatea conlucrării interinstituţionale pentru a combate flagelul ilegalităţilor. Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0