Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Corupție pe timp de criză: Un polițist prins în flagrant de angajații SPIA - Video

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание
Задержание  - Sputnik Moldova
Abonare
Un polițist din Capitală a fost prins în flagrant de angajații SPIA - acesta este cercetat penal pentru corupere pasivă.

CHIȘINĂU, 19 mart - Sputnik. Un angajat al Secției supraveghere transport și circulație rutieră din Capitală, a fost documentat de către ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, fiind suspectat de corupere pasivă.

Potrivit denunțătorului, bănuitul ar fi pretins suma de 1000 de lei, pentru a nu iniția expertiza auto-tehnică a unui accident rutier.

”La 18 martie 2020, drept consecința a măsurilor speciale de investigații și celor de urmărire penală, bănuitul a fost prins în flagrant, în timpul acceptării banilor, transmiși sub controlul SPIA”, informează Poliția printr-un comunicat.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru corupere pasivă.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă de la 1000 la 2000 de unităţi convenţionale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la cinci ani.

Fluxul de știri
0