Biserica Naşterii Domnului din Betleem a fost redeschisă pentru pelerini

© Sputnik / Борис Кауфман / Accesați arhiva multimediaХрам Рождества Христова в Вифлееме
Храм Рождества Христова в Вифлееме - Sputnik Moldova
Abonare
După mai bine de două luni de la închiderea Bisericii Nașterii Domnului Iisus Hristos din Betleem din cauza epidemiei de coronavirus, aceasta a fost redeschisă pentru pelerini.

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Biserica Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos din Betleem a fost redeschisă pentru pelerini pentru prima dată din ziua de 5 martie, a declarat pentru RIA Novosti Hanna Issa, președintele Fondului de sprijin musulman-creștin pentru Ierusalim.

”Biserica Nașterii Domnului Iisus Hristos din orașul Betleem și-a deschis ușile pentru prima dată după data de 5 martie, mai mulți clerici creștini au controlat deschiderea bisericii”, a declarat Hannah Issa.

Biserica Sfântului Mormânt al lui Iisus Hristos - Sputnik Moldova
Protest fără precedent la Ierusalim: A fost închisă Biserica Sfântului Mormânt
Potrivit acestuia, la deschiderea Bisericii, marți dimineață, au fost „Întâistătătorii celor trei biserici responsabile de Biserica Nașterii Domnului Iisus Hristos”.

În ceea ce privește Biserica Învierii (Sfântul Mormânt) din Orașul Vechi al Ierusalimului, starețul Mănăstirii Ierusalimului Sfinților Arhangheli, Arhimandritul Bisericii Apostolice Armene Ghevond Vardapet, a declarat pentru RIA Novosti că „biserica a fost deschisă astăzi (26 mai - n.r.), dar accesul a fost permis doar la Golgota, la piatra de ungere, din jurul Kuvuklia, iar în interiorul Kuvuklia accesul este interzis".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0