Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avizul privind împrumutul macro-financiar de la Uniunea Europeană, aprobat

© Sputnik / Yana ZaharovaВалюта разных стран
Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Politică Externă și Integrare Europeană a Parlamentului a aprobat astăzi un aviz la proiectul de hotărâre privind Memorandumul de înțelegere cu Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. O hotărâre privind asistența macro-financiară pentru Republica Moldova va fi înaintată spre dezbateri Parlamentului după ce astăzi Comisia Politică Externă și Integrare Europeană a aprobat avizul consultativ la proiectul de hotărâre cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Memorandumului de Înțelegere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Josep Borrell, nuevo ministro de Asuntos Exteriores de España - Sputnik Moldova
Șeful diplomației europene: UE are nevoie de relații echilibrate cu Rusia

Documentul conține o listă de condiționalități care urmează a fi îndeplinite pentru debursarea banilor. Acestea se referă la domenii precum managementul finanțelor publice, buna guvernare și luptă împotriva corupției, mediul de afaceri.

Potrivit hotărârii, obiectivele asistenței macrofinanciare sunt atenuarea constrângerilor de finanțare externă a țării, acoperirea necesităților bugetare, consolidarea poziției rezervelor valutare.

Împrumutul va fi acordat în două tranșe egale, în perioada 2020-2021. Maturitatea acestuia este de maximum 15 ani, cu aceeași perioadă de grație. Rambursarea se va efectua într-o singură tranșă. Rata dobânzii depinde de costul la care se va împrumuta Comisia Europeană pe piața financiară internațională, aceasta urmând să fie achitată anual.

Memorandumul de Înțelegere cu UE prevede acordarea unui împrumut țării noastre în valoare de 100 de milioane de euro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0