Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Care este situația epidemiologică în trei focare COVID-19: Detalii

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaЛечение больных с COVID-19 в ЦКБ "РЖД-Медицина"
Лечение больных с COVID-19 в ЦКБ РЖД-Медицина - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații cu referire la situația epidemiologică în mai multe focare COVID-19 depistate recent.

CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik. Situația epidemiologică în trei centre de plasament din țară care au devenit focare COVID-19 se ameliorează. Precizarea a fost făcută de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Control din această seară.

Госпиталь COVID-19 в ГКБ №1 им. Н.И. Пирогова - Sputnik Moldova
Societate
Un chirurg de la „Sfânta Treime” cu 30 de ani de experiență a decedat din cauza COVID-19

Potrivit acesteia, la centrul de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități din Brânzeni, raionul Edineț, nu mai sunt persoane testate pozitiv la COVID-19. Toți cei 71 de pacienți testați pozitiv s-au vindecat și au revenit în instituție.

De asemenea, la Centrul de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități din Cocieri 60 de persoane s-au vindecat. Astfel, din totalul de 74 de pacienți testați pozitiv la COVID-19, 14 sunt încă bolnavi și urmează tratament în Spitalul Clinic de Psihiatrie din municipiul Chișinău.

Un număr mai mare de persoane testate pozitiv rămân la Centrul de plasament din Bădiceni, raionul Soroca. Dintre cei 122 de pacienți testați pozitiv la COVID-1 38 de persoane sunt internate în spital, iar 83 urmează tratament în cadrul centrului.

Amintim că astăzi au fost înregistrate 158 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Astfel, numărul de cazuri active este de 3154 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0