Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un pas important: Noi oportunități de dezvoltare în domeniul turismului din Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaSergiu Manea
Sergiu Manea - Sputnik Moldova
Abonare
Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova a devenit membru cu drepturi depline a Asociației Europene a Operatorilor de Turism. Despre oportunitățile ce se deschid în acest context aflați de la președintele APIT, Sergiu Manea.
Un pas important: Noi oportunități de dezvoltare în domeniul turismului din Moldova

Pentru Moldova se deschid noi oportunități de cooperare cu Uniunea Europeană în domeniul turismului datorită aderării Asociației Patronatelor a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT) la Asociația Europeană a Operatorilor de Turism (ETOA). Documentul a fost semnat pe 12 mai, la Londra.

Potrivit președintelui APIT, Sergiu Manea, afilierea la ETOA prevede cooperare pentru dezvoltarea turismului între Republica Moldova și țările Uniunii Europene, precum și o creștere a fluxului de turiști în țara noastră.

"Ne bucură faptul că Asociația Europeană ne-a primit în echipă. A fost o cale destul de lungă și anevoioasă, dar am reușit. Vom profita de toate oportunitățile. În plus, membrii APIT vor avea acces la bazele de date din peste 63 de țări și piețe, vor putea promova brandurile și ofertele turismului nostru", a declarat pentru Sputnik președintele APIT.

Mai mult, Sergiu Manea a remarcat că asociațiile au convenit să dezvolte și să participe în comun la programe și strategii internaționale pentru dezvoltarea turismului european post-COVID-19, care determină procedura de intrare și ieșire a străinilor cu scopuri turistice în țările cu reședință temporară. De asemenea, asociațiile vor dezvolta propuneri convenite pentru îmbunătățirea legislației internaționale în domeniul turismului.

Natalia Țurcanu: Turismul din țară va avea nevoie de cel puțin doi ani pentru a-și reveni>>>

De menționat că ETOA este singura asociație din turism care reprezintă interesele industriei în Parlamentul European. Asociația reunește peste 1.200 de companii și acordă o atenție deosebită facilitării formalităților pentru a dezvolta activ turismul. În ultimii ani, APIT și EAT au organizat o serie de întâlniri comune.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0