Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când va începe testarea clinică a vaccinului împotriva COVID-19 în Rusia

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaРоссийские медики разработали вакцину против лихорадки Эбола
Российские медики разработали вакцину против лихорадки Эбола - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul de virusologie a anunțat că este gata deja să înceapă testarea unui vaccin împotriva coronavirusului de tip nou.

CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik. Centrul științific de virusologie ”Vector” al ”Rospotrebnadzor” planifică să înceapă testările clinice ale vaccinului împotriva coronavirusului la sfârșitul lunii iunie, a comunicat pentru ”Izvestia” directorul general al Centrului, Rinat Maksiutov, potrivit RIA Novosti.

Până atunci, urmează să fie obținute rezultatele testelor efectuate la animale, dar și permisiunea Ministerului Sănătății pentru testări clinice.

Руководитель Федеральной службы по надзору в сфере здравоохранения Михаил Мурашко во время форума в Москве - Sputnik Moldova
Rusia
În Rusia o parte a restricțiilor va fi menținută până la obținerea vaccinului

După cum a comunicat Maksiutov, înainte de utilizarea în masă, vaccinul trebuie să treacă cu succes testările de laborator, să ajungă în producție și să ia forma de preparat medical.

După aceasta va urma întregul spectru de studii preclinice și clinice, dar și înregistrarea.

Anterior, directorul Centrului de Epidemiologie și Microbiologie ”Gamalei”, Aleksandr Ghințburg, a comunicat că angajații instituției care se ocupă nemijlocit de dezvoltarea vaccinului, dar și el însuși, și-au făcut deja vaccinul și au format anticorpi.

La crearea vaccinului în Rusia mai lucrează de asemenea savanții de la Institutul de cercetări științifice în domeniul vaccinurilor și serurilor din Sankt Petersburg.  Dezvoltarea preparatului are loc și în multe alte țări.

Avertisment Europol: Vor apărea vaccinuri false anti-coronavirus>>>

Vaccinarea în masă, potrivit lui Ghințburg, ar putea lua start în Rusia la începutul acestei toamne și ar putea să dureze de la șase la nouă luni.

Noul coronavirus (care provoacă boala COVID-19) a fost detectat pentru prima dată la sfârșitul lunii decembrie în provincia chineză Wuhan. La începutul lunii martie, OMS a declarat epidemie de coronavirus. Potrivit organizației, în lume au fost infectate deja 5,3 milioane de persoane, peste 343 de mii au murit.

În Rusia au fost confirmate 353 427 de cazuri de COVID-19, dintre care 118 798 de pacienți s-au vindecat, iar 3633 au murit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0