Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

În Rusia o parte a restricțiilor va fi menținută până la obținerea vaccinului

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Accesați arhiva multimediaРуководитель Федеральной службы по надзору в сфере здравоохранения Михаил Мурашко во время форума в Москве
Руководитель Федеральной службы по надзору в сфере здравоохранения Михаил Мурашко во время форума в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
În Rusia o parte din măsuri restrictive vor fi păstrate până la obținerea unui vaccin, a declarat ministrul rus al Sănătății.

BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik. O parte a măsurilor restrictive din Rusia se va păstra până la apariția vaccinului, a declarat ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko.

Главный корпус городской клинической больницы  - Sputnik Moldova
BORu a propus instituirea unui moratoriu la avorturi în perioada pandemiei
“Măsurile restrictive vor fi anulate etapizat, însă o parte din ele va fi păstrată până la apariția unor măsuri medicamentoase de profilaxie a răspândirii (coronavirusului n.r.)”, a declarat Murașko într-un interviu oferit jurnalistei Nailya Asker-zade, la postul de televiziune Rossiya 24.

Oficialul a subliniat că depășirea punctului critic nu înseamnă că “ar trebui să ne bucurăm și lansăm artificii și să anulăm toate restricțiile”. El a menționat că pentru acest lucru este nevoie de crearea unui întreg sistem care va permite prevenirea ascensiunii noilor infectări.

Ministrul a avertizat că nu ar trebui să fie exclusă probabilitatea declanșării celui de-al doilea val al epidemiei.

“Dacă nu vom obține o imunitate colectivă, atunci ar putea exista un al doilea val, ar putea să mai existe un punct critic. Nu mai vorbim de faptul că virusul oricum va circula o perioadă”, a spus Murașko, fiind întrebat dacă anularea restricțiilor ar putea provoca un nou val de infecții.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0