Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vom scăpa oare de COVID-19 odată cu venirea verii și a temperaturilor ridicate

© Sputnik / OsmatescoLiliana Damaschin
Liliana Damaschin - Sputnik Moldova
Abonare
Temperaturile ridicate omoară virusul COVID-19? Răspunsul unui medic moldovean care activează în Africa de aproape șapte ani.

 

Odată cu venirea verii și a temperaturilor ridicate vom scăpa de COVID-19?

Temperaturile ridicate nu vor omorî noul coronavirus, dar ar putea să-l facă mai puțin agresiv, așa cum se întâmplă în cazul tuturor virușilor, deoarece agenții patogeni nu vor avea condiții prielnice pentru a se dezvolta. O spune Liliana Damaschin, medic din Republica Moldova care activează în Africa de aproape șapte ani.

Doctorul menționează că este încă prea devreme pentru a spune cu exactitate dacă SARS-CoV-2 ar putea să se comporte ca virusul gripal, totuși sugerează că vara ce bate la ușă ar putea fi anotimpul speranței.

„După părerea mea, nu trebuie să ignorăm această teorie, precum că temperaturile contribuie la lupta cu acest virus, care în practică și-a demonstrat eficacitatea. Dacă e să ne uităm la statistică, în comparație cu țările din Europa, din Asia și America, continentul african este mai puțin afectat de acest virus, deși sistemul de sănătate are posibilități mult mai mici, iar oamenii nu au de multe ori nici o bucată de pâine în casă, nu mai vorbim de săpun sau gel antibacterian”, a declarat medicul Liliana Damaschin în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova.

Medicul nu exclude că în ajutorul autorităților din Africa, în lupta cu COVID, sunt și temperaturile ridicate, care frânează răspândirea rapidă a virusului.

Tub pentru testare la Covid-19 - Sputnik Moldova
Evoluția COVID-19 în Moldova: Îmbolnăviri, decese, însănătoșiri

„Eu cred că în cazul Africii, clima a venit în ajutor pentru a stopa răspândirea infecției, fiindcă s-a demonstrat, la temperaturi joase virușii sunt mult mai rezistenți”, adaugă medicul din țara noastră.

Totuși, doctorul îndeamnă oamenii să nu se relaxeze odată cu venirea verii și să ia toate măsurile de precauție privind prevenirea infectării și răspândirii virusului.

„Noi nu trebuie să mizăm doar pe climat și temperaturi înalte, trebuie să respectăm toate măsurile pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, fiindcă s-a demonstrat, doar respectând măsurile impuse de OMS acest virus poate fi nimicit”, conchide Liliana Damaschin.

Precizăm că în Republica Moldova au fost confirmate 7147 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 888 în Transnistria. Până în prezent, bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 3884. Totodată, virusul a luat viața a 265 de moldoveni.

Fluxul de știri
0