Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Evoluția COVID-19 în Moldova: Îmbolnăviri, decese, însănătoșiri

© AFP 2024 / SAJJAD HUSSAINTub pentru testare la Covid-19
Tub pentru testare la Covid-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a publicat date actualizate privind evoluția COVID-19 în Moldova. Iată care este situația în momentul de față.

CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Ministrul Sănătății anunță că în prezent sunt 7 093 de cazuri de infectare cu noul Coronavirus, dintre care 880 în Transnistria.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
O nouă victimă făcută de COVID-19: De această dată - un medic de 45 de ani din Comrat

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19, au fost internați 25 pacienți suspecți de contaminare cu COVID-19.

În același timp, Miniterul anunță că pe parcursul zilei de duminică au fost externate 89 de persoane, astfel că până în prezent 3802 persoane s-au tratat de COVID-19.

Starea de sănătate a pacienților

În stare gravă se află 275 de pacienți, 23 dintre care se află la respirație asistată, 591 - stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi au o stare de sănătate satisfăcătoare.

Totodată, Ministerul precizează că din numărul total de îmbolnăviri, 1497 de cazuri de infectare au fost înregistrate în rândul angajaţilor sistemului de sănătate: medici - 352, asistenţi medicali - 578, felceri - 78, farmacişti - 20, personal auxiliar - 469 de angajați

Дом Советов - Sputnik Moldova
Politică
Tiraspolul a refuzat repetat să participe la ședința Grupului pentru ocrotirea sănătății
Din păcate, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate alte 5 decese cauzate de infecţia COVID-19. Este vorba de un bărbat de 81 ani din Chișinău. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. II, cardiopatie mixtă; o femeie de 87 ani din Transnistria, care mai suferea de cardiomiopatie mixtă; o femeie de 83 ani din Capitală, care avea și boală renală cronică, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă; un bărbat de 72 ani din municipiul Chișinău. Acesta mai suferea de diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică, angină pectorală de efort CL.F.III. A mai murit și o femeie de 65 ani, bolnavă și de diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.

Ministerul Sănătății anunță că printre persoanele decedate se află și medicului Bargan Fiodor Dmitri, de 45 ani, din UTA Găgăuzia, care activa în secția consultativă a Spitalului Raional Comrat, ca medic infecționist.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0