Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Avertisment Europol: Vor apărea vaccinuri false anti-coronavirus

© REUTERS / Dado RuvicМаленькие бутылочки с наклейкой «Vaccine COVID-19» и медицинский шприц
Маленькие бутылочки с наклейкой «Vaccine COVID-19» и медицинский шприц - Sputnik Moldova
Abonare
Europol a avertizat că o viitoare descoperire a unui vaccin împotriva coronavirusului va avea ca efect și încercarea de a vinde copii false ale tratamentului.

BRUXELLES, 20 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Șefa Europol, Catherine de Bolle, a declarat în fața Comisiei pentru Libertăţi Civile din Parlamentul European că ''vânzarea de produse frauduloase şi sub standard este în expansiune în economia pandemiei'' prin intermediul internetului, atât prin canalele obişnuite de vânzare cât şi prin aşa-numitul ''dark web''.

''Estimăm că atunci când va exista un vaccin (împotriva COVID-19), delincvenţii vor folosi această oportunitate pentru a vinde vaccinuri false'', a arătat Catherine de Bolle.

Vaccin - Sputnik Moldova
Avertisment: Nu se știe când și dacă va exista un vaccin împotriva coronavirusului
Șefa Europol spune că a fost observată o creştere a ofertei de produse medicale contrafăcute nu doar în cazul medicamentelor folosite pentru tratarea noului coronavirus, ci şi în cazul unor produse cum ar fi combinezoanele de protecţie ori testele de depistare a virusului.

Noile priorități ale infractorilor

Potrivit Europol, pandemia a schimbat prioritatea infracțiunilor, observându-se o scădere a furturilor din locuinţe și o creștere a furturilor de echipamente şi produse medicale.

Un fenomen nou îl reprezintă înşelătoriile comise de indivizi care pretind a fi echipe de dezinfecţie pentru locuinţe, ţinta lor predilectă fiind persoanele vârstnice, a mai spus Catherine de Bolle.

Șefa Europol a atras atenția și asupra infracționalității online, care a crescut considerabil, fiind dese cazurile de ”phishing” (furt de identitate), dar şi distribuirea de programe malware prin intermediul aplicaţiilor pentru videoconferinţe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0