Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Circul din Chișinău, în gestiunea „Moldova-Concert”: Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariCircul din Chișinău
Circul din Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării informează despre trecerea din gestiunea Circului din Chișinău în subordinea unei întreprinderi.

CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik. Circul din Chișinău trece în gestiunea „Moldova-Concert”. Despre aceasta anunță Ministerul Educației, Culturii și Cercetării printr-un comunicat de presă.

Scopul acestei schimbări este păstrarea și dezvoltarea Circului din Chișinău drept edificiu de importanță națională. Cheltuielile de administrare și asigurare a gestionării eficiente a patrimoniului public vor fi optimizate.

Ion Ștefăniță - Sputnik Moldova
Circul din Chișinău, la 39 de ani de la fondare: Istorie și perspective de dezvoltare

„Fuziunea întreprinderilor nominalizate va consolida activitățile economico-financiare și manageriale ale bunurilor proprietate de stat şi concentrarea administrării acestora prin intermediul unei singure întreprinderi”, se precizează în comunicatul emis de minister.  

Circul din Chișinău a fost construit în anul 1981, autorii proiectului fiind arhitecții S. Șoihet și A. Kirilenko.

Circul a trecut prin mai multe perioade: momente de glorie, atunci când găzduia concerte şi reprezentaţii atât ale artiştilor autohtoni, cât şi ale celor de peste hotare (Germania, Belarus, China, Finlanda, Rusia, Ucraina etc.). A trecut însă și prin momente dificile, atunci când timp de un deceniu în clădire nu a fost prezentat niciun spectacol.

Circul din Chișinău va fi reparat. Renovarea se va face cu bani din cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

Peste 1,5 milioane de euro din cele 2 milioane care vin din Uniunea Europeană vor fi alocate pentru lucrările care ar urma să înceapă în luna iunie. Circul din Chișinău ar putea fi redeschis pentru public către sfârșitul lui 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0