Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Din data de 1 iunie ar putea să se deschidă piețele și transportul internațional

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, a precizat că din data de 1 iunie am putea să revenim practic în totalitate la viața pe care am avut-o înainte de pandemie.

CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a avut astăzi o ședință de lucru cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi.

Femeie pe bicicletă în Italia
 - Sputnik Moldova
Politică
Dodon spune că pericolul COVID-19 va persista un an: Ce restricții vor mai fi ridicate

Spicherul Parlamentului a participat la ședință de la distanță, întrucât respectă regimul de autoizolare. Asta după ce toți deputații au fost obligați să se izoleze deoarece un coleg deputat a fost testat Pozitiv cu COVID-19. 

În urma discuțiilor, Igor Dodon a precizat că va veni cu propunerea către Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică de a permite activitatea piețelor, sălilor de sport și activitatea transportului internațional. Potrivit șefului statului, restricțiile se vor păstra în cazul sistemului educațional și a evenimentelor cu mai mult de 50 de persoane. 

”Am decis să propunem Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică, care va avea ședință astăzi, ca începând cu data de 1 iunie să fie scoase restricțiile pentru activitatea piețelor din municipiul Chișinău și Bălți, centrele comerciale, să deschidem HoReCa, să permitem transportul internațional de pasageri și să permitem reluarea activității sălilor de sport, Practic, începând cu 1 iunie interdicții vor rămâne pentru sistemul educațional (grădinițe, școli) și pentru întrunirile în grupuri mai mari de 50 de persoane”, a precizat Igor Dodon. 

Potrivit lui Igor Dodon, restricțiile ar putea să fie ridicate întrucât se atestă o evoluție pozitivă în lupta cu coronavirusul. Potrivit președintelui, în săptămâna 18 mai - 24 mai, numărul cazurilor de infectare a scăzut cu 8,9 procente, numărul persoanelor vindecate a crescut cu 2,9, iar numărul de decese a scăzut cu 7 procente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0