Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tiraspolul a refuzat repetat să participe la ședința Grupului pentru ocrotirea sănătății

© Sputnik / Г. Буланов / Accesați arhiva multimediaДом Советов
Дом Советов - Sputnik Moldova
Abonare
Biroul politici de reintegrare informează despre refuzul repetat al părții transnistrene de a participa la ședințele cu privire la gestionarea situației epidemiologice.

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Tiraspolul nu a participat nici astăzi la ședința Grupului de lucru pentru ocrotirea sănătății, la sediul Misiunii OSCE în Republica Moldova.

Precizarea a fost făcută de Biroul politici de reintegrare printr-un comunicat de presă. Potrivit informațiilor, în cadrul ședinței urmau să fie abordate subiecte legate de modul de gestionare a situației epidemiologice în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, accesul la serviciile medicale, dreptul la sănătate, etc.

Cristina Lesnic Кристина Лесник - Sputnik Moldova
Societate
Lesnic: Chișinăul nu poate garanta accesul la servicii medicale în stânga Nistrului

„Tiraspolul însă a anunțat luni seara că nu va participa la ședință, invocând noi motive speculative. În acest context, reprezentantul politic al Republicii Moldova în reglementarea transnistreană, Cristina Lesnic, își exprimă regretul în legătură cu această decizie defectuoasă, care ar permite asigurarea cooperării la nivel de experți medicali în domeniul sănătății, pentru a oferi cetățenilor servicii medicale de calitate”, se precizează în comunicatul Biroului politici de reintegrare.

Tiraspolul a refuzat și anterior să discute în cadrul Grupului de lucru pentru ocrotirea sănătății, iar în data de 10 aprilie vicepremierul Cristina Lesnic a solicitat convocarea formatului 5+2 pentru a discuta măsurile părții transnistrene pentru limitarea pandemiei de COVID-19.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, din numărul total de 6138 de îmbolnăviri cu noul coronavirus 797 au fost confirmate în partea stângă a Nistrului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0