Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: Vor fi prelungite acțiunile de susținere a mediului de afaceri

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Igor Dodon a anunțat după ședința de lucru cu conducerea țării că vor fi prelungite acțiunile de susținere a mediului de afaceri.

CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat că vor fi prelungite acțiunile de susținere a mediului de afaceri. Mai exact, este vorba de reeșalonarea creditelor și acoperirea dobânzilor bancare la creditele noi pentru agenții economici, în mărime de 6 fonduri de salarizare. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Propunerea președintelui: Salariul tuturor lucrătorilor medicali ar putea fi dublat

”Prelungirea acțiunilor pentru susținerea mediului de afaceri. În special, este vorba de reeșalonarea creditelor până la sfârșitul anului. Vă amintesc că reeșalonarea era doar pe perioada situației de urgență. Am decis să venim cu un proiect pentru reeșalonarea până la sfârșitul anului curent. Am decis să acordăm acoperirea dobânzilor bancare la creditele noi pentru agenții economici în această perioadă, în mărime de 6 fonduri de salarizare pe perioada de până la 31 decembrie 2021”, a precizat Igor Dodon. 

Tot astăzi, Igor Dodon a venit cu propunerea ca salariile lucrătorilor din domeniul medical să fie dublate, iar 2020 să fie declarat anul celor care lucrează în medicină.  

La fel, președintele a precizat că va veni cu propunerea către Comisia Națională pentru Sănătate Publică de a permite activitatea piețelor, sălilor de sport și reluarea transportului internațional. Potrivit șefului statului, restricțiile se vor păstra în cazul sistemului educațional și a evenimentelor cu mai mult de 50 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0