Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Propunerea președintelui: Salariul tuturor lucrătorilor medicali ar putea fi dublat

Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, a precizat că va venit cu propunerea ca fiecare persoană care lucrează în sistemul medical să primească un salariu dublu.

CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Președintele Igor Dodon a precizat că va semna astăzi un decret prin care va declara anul 2020 al lucrătorului din sistemul medical.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Dodon: Din data de 1 iunie ar putea să se deschidă piețele și transportul internațional

Mai mult, șeful statului a venit cu propunerea ca fiecare persoană care lucrează în sistemul medical să primească salariu dublu față de cel actual. Declarațiile au fost făcute după ședință de lucru cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi.

”Am luat decizia și voi semna astăzi un decret prin care voi declara anul 2020 Anul Lucrătorului Medical. În acest sens, Guvernul a venit deja cu mai multe acțiuni de susținere a  medicilor. Astăzi vin cu propunerea de elaborare a unui plan calendaristic foarte clar de dublare a salariilor în sectorul medical. Nu mă refer doar la medici, dar și la asistenți medicali – toți care lucrează în sectorul medical” a precizat Igor Dodon.

Tot astăzi, Igor Dodon a precizat că va veni cu propunerea către Comisia Națională pentru Sănătate Publică de a permite activitatea piețelor, sălilor de sport și reluarea transportului internațional. Potrivit șefului statului, restricțiile se vor păstra în cazul sistemului educațional și a evenimentelor cu mai mult de 50 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0