Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Consiliul Coaliției PDM-PSRM s-a reunit în ședință: Despre ce au discutat politicienii

© Sputnik / Miroslav RotariФлаг Республики Молдова
Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Partidului Socialiștilor și ai Partidului Democrat s-au întrunit în această seară într-o ședință în format on-line.

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. După declarația făcută zilele trecută de premierul Ion Chicu în contextul criticilor aduse Guvernului de la Chișinău de către europarlamentarul român Siegfried Mureșan, Consiliul Coaliției PDM-PSRM s-a reunit în această seară într-o ședință online. 

Potrivit unui comunicat de presă emis de Partidul Democrat, părţile au convenit că în continuare „România rămâne prieten şi partener strategic al ţării noastre şi că Republica Moldova este recunoscătoare pentru tot suportul acordat, inclusiv pentru ajutorul de 3,5 milioane de euro oferit recent în lupta contra COVID-19”.

Reprezentanții PDM consideră că politicienii din ambele state trebuie să se preocupe de soluţionarea problemelor din propria ţară.

Întrevedere între premierul Ion Chicu și ambasadorul României, Daniel Ioniță - Sputnik Moldova
Politică
Chicu s-a întâlnit cu Ioniță: Prima reacție după declarația care a generat scandal

„Înţelegem luptele politice şi miza pentru prezidenţialele care vin, în cadrul cărora politicieni din afara ţării au diverse preferinţe, însă pentru noi sunt importante cifrele şi faptele”, se precizează în comunicatul democraților. 

Partidul Democrat a subliniat că indiferent de forțele aflate la guvernare la Chişinău şi Bucureşti, România a acordat suport continuu şi necondiţionat ţării noastre, fapt pentru care Chişinăul este recunoscător.

Premierul Chicu şi-a exprimat astăzi regretul că declaraţiile sale au fost interpretate în mod eronat drept denigratoare la adresa României.

Scandalul cu tentă diplomatică a început de la declarația făcută de europarlamentarului Siegfried Mureșan pe pagina sa de Facebook, în care a învinuit Guvernul Chicu de faptul că ar fi eșuat în gestionarea crizei provocate de COVID-19, deoarece anterior nu a făcut față reformelor.

Premierul moldovean Ion Chicu nu i-a răspuns autorului declarației pe căi diplomatice, ci la fel, pe întinderile Facebook-ului.

Întrevedere între premierul Ion Chicu și ambasadorul României, Daniel Ioniță - Sputnik Moldova
Politică
Chicu s-a întâlnit cu Ioniță: Prima reacție după declarația care a generat scandal

”Stau si mă uit eu la băiețașii ăștia români oploșiți prin structurile europene, care vin cu "patronajul" peste noi... Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de "adus mingi" buni... Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID19 înregistrați in toată țara mea. Si medici, cam tot atâți”, a scris Chicu.

La scurt timp după publicarea răspunsului premierului moldovean la atacul europarlamentarului român, Ministerul de Externe al României a condamnat declarația lui Ion Chicu.

”Mi-am exprimat opinia, că acțiunile bazate pe preferințele politice ale exponenților partidelor aflate la putere într-un moment dat la București sau Chișinău, cu atât mai mult aprecierile publice privind nivelul de seriozitate sau performanță ale unui guvern sau ale altuia nu-și pot avea locul în relațiile și dialogul dintre două țări prietene”, a menționat astăzi Ion Chicu în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Șeful Cabinetului de Miniștri a mai spus că Republica Moldova și România au încă foarte multe de făcut pentru a îmbunătăți viața oamenilor care trăiesc în aceste două țări, iar cele mai mari restanțe le au la capitolul combaterea corupției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0