Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția de Frontieră: Iată câte încălcări au fost înregistrate timp de o săptămână

© Photo : Poliția de Frontieră Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie
Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie  - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră anunță că timp de o săptămână au fost înregistrate 82 de încălcări la frontieră și au fost documentate 114 persoane.

CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Pe parcursul săptămânii trecute, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere au fost înregistrate 82 de încălcări și au fost documentate 114 persoane: 46 de persoane au încălcat regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; doi cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; au fost înregistrate 26 de contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională și opt cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Avion - Sputnik Moldova
Societate
Trei curse charter „Chișinău – Moscova” au fost aprobate pentru sfârșitul lunii mai

Au fost declanșate 32 de consemne, dintre care trei consemne pe Interpol și 29 conform informațiilor venite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale, mai anunță Poliția de Frontieră.

Pe parcursul săptămânii trecute, șapte cetăţeni străini, dar și 31 de mijloace de transport au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 220 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 69 300 de lei și încasarea amenzilor de 33 400 de lei.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 5 127 de traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 3 297 de traversări persoane, dintre care 2 267 de treceri la frontiera moldo-română, 566 de treceri la frontiera cu Ucraina și 464 de treceri a frontierei aeriene.

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Moldoveni repatriați din Rusia, Belarus, Polonia, Lituania, Franța și Irlanda

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 5 127 de persoane și completate 3 297 de fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană dintre cele care au traversat frontiera de stat nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19. Prin punctul de trecere Otaci, la intrarea în țară, au fost înregistrați 17 cetățeni moldoveni care au revenit din Polonia, tranzitând Ucraina.

În decursul a 24 ore au fost înregistrate 110 apeluri de la cetățeni, fiindu-le oferite consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0