Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldoveni repatriați din Rusia, Belarus, Polonia, Lituania, Franța și Irlanda

© Photo : Poliția de FrontierăPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 3.600 de persoane au traversat frontiera de stat în ultimele 24 de ore, cu vreo 400 mai puține decât în intervalul anterior. Peste 2.100 au intrat în țară, de asemenea cu vreo 400 în scădere.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Fluxul de persoane prin punctele de trecere a frontierei a constituit 3.608 traversări din dimineața de sâmbătă, 23 mai, până în dimineața de duminică, 24 mai.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Alte 147 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate astăzi

Au intrat în Republica Moldova 2.127 de persoane, dintre care 1.098 pe la  frontiera moldo-română, iar altele 604 – pe la frontiera cu Ucraina. Pe cale aeriană, în țară au intrat 425 de persoane, informează Poliția de Frontieră.

Toate persoanele care au traversat frontiera au fost supuse screeningului. Niciuna nu a prezentat simptome de COVID-19.

Tranzitând Ucraina, în punctul de trecere Otaci, la intrarea în țară, s-au înregistrat șapte cetățeni moldoveni care au revenit din Federația Rusă și alți 103 conaționali care au fost repatriați din Polonia, Lituania și Republica Belarus.

Pe cale aeriană în țară au intrat 425 de persoane, sosite pe Aeroportul Chișinău cu curse charter din Dublin, Irlanda, și Paris, Franța.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei, la intrare în Republica Moldova, au fost: PTF Leușeni – 793 traversări persoane; PTF Otaci –  324 traversări persoane; PTF Aeroportul Chișinău - 425 traversări persoane (curse charter Dublin și Paris); PTF Giurgiulești-Galați - 183 traversări persoane; PTF Tudora – 206 traversări persoane.

Totodată, pe 23 mai, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: 10 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră; trei persoane au făcut tentative de trafic ilicit de bunuri; o persoană a fost identificată la trecerea frontierei cu consemn național; trei conaționali au fost documentați pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie și/sau combatere a bolilor epidemice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0