Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pensionarii vor primi ajutor financiar în mărime de 700 de lei: Iată în ce condiții

Abonare
Igor Dodon a precizat că în următoarea perioadă Guvernul a veni cu un proiect de lege prin care le va acorda persoanelor în vârstă un ajutor material.

CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Vârstnicii care au o pensie mai mică de 3000 de lei ar putea să primească un ajutor de 700 de lei. Declarațiile au fost făcute de președintele Igor Dodon. Acesta a precizat că a venit cu propunerea către Guvern să fie elaborat un proiect de lege în acest sens, iar ajutorul să fie acordat cât mai curând pensionarilor. 

”Acordarea a 700 de lei ajutor unic la toți pensionarii care au pensia sub 3000 de lei. Vă amintesc că un ajutor de acest tip a fost acordat pentru sărbătorile de iarnă – tot 700 de lei, dar atunci a fost pus nivelul de 2000 de lei și am avut mai multe discuții de ce până la 2000 de lei. Vin cu propunerea ca Guvernul în viitorul apropiat să vină cu un proiect de lege prin care să fie acordați 700 de lei la toți pensionarii care au pensia mai mică de 3000 de lei”, a precizat Igor Dodon. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Propunerea președintelui: Salariul tuturor lucrătorilor medicali ar putea fi dublat
Președintele țării a declarat că au fost găsite resurse financiare în acest sens. Tot astăzi, Igor Dodon a venit cu propunerea ca salariile lucrătorilor din domeniul medical să fie dublat, iar 2020 să fie declarat anul celor care lucrează în medicină.  

Tot astăzi, președintele a precizat că va veni cu propunerea către Comisia Națională pentru Sănătate Publică de a permite activitatea piețelor, sălilor de sport și reluarea transportului internațional. Potrivit șefului statului, restricțiile se vor păstra în cazul sistemului educațional și a evenimentelor cu mai mult de 50 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0