Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Opinie: Opoziția va încerca să acutizeze situația până la alegerile prezidențiale

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Partidele de opoziție nu sunt gata deocamdată să acceadă la putere, chiar dacă acesta și este scopul lor. Însă acum nu este momentul când venirea la putere ar fi profitabilă pentru ele.

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. În momentul de față este evident că fracțiunile parlamentare de opoziție nu sunt gata să-și asume responsabilitatea pentru scoaterea țării din criza social-economică, în care Moldova se află deja și care, cel mai probabil, se va aprofunda după încheierea epidemiei. Declarații în acest sens a făcut ex-deputatul Valentin Crîlov în studioul Sputnik Moldova.

”Situația nu se va îmbunătăți, ea se va complica doar și va fi necesară adoptarea unor anumite măsuri din partea organelor puterii. Iar în acest caz existența legăturii parlament-guvern, când Executivul se poate baza pe o majoritate parlamentară stabilă, este foarte importantă”, consideră expertul politic Valentin Crîlov.

Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Dodon spune ce va întreprinde în cazul destrămării majorității parlamentare
Potrivit acestuia, acum forțele de opoziție nu sunt gata să-și asume o astfel de responsabilitate. Mai degrabă, acestea își aleg drept țintă politică alegerile prezidențiale și vor încerca să acutizeze situația, însă nu o vor duce până la demiterea Guvernului, lăsându-i acestuia posibilitatea să activeze în vederea combaterii răspândirii coronavirusului și scoaterea țării din criză.

Chicu: Dacă majoritatea parlamentară se destramă, mă mai gândesc dacă rămân la Guvern>>>

Totodată însă, forțele de opoziție vor încerca în continuare să distrugă majoritatea parlamentară, care este constituită astăzi din 52 de deputați. Adică, plecarea a doi deputați din actuala majoritate parlamentară va însemna că opoziția ș-a atins scopurile politice de moment.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0