Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon spune ce va întreprinde în cazul destrămării majorității parlamentare

© Sputnik / Miroslav RotariParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a vorbit în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune despre posibilele scenarii în cazul în care majoritatea parlamentară va mai pierde câțiva deputați.

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, consideră că organizarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu alegerile prezidențiale ar putea fi o soluție reală pentru țară în cazul în care nu va mai exista o majoritate parlamentară. Declarațiile au fost făcute în această seară la un post privat de televiziune.

Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Societate
PSRM a depus o sesizare la Curtea Constituțională: Iată ce solicită

Dodon i-a promis grupului parlamentar care vrea cu tot dinadinsul să demită Guvernul Chicu că va face tot posibilul pentru ca la putere să nu vină iarăși acele forțe care au condus țara până în iunie trecut.

”Dacă majoritatea parlamentară își va înceta existența, va începe criza politică, iar eu, ca președinte, voi aduna toate forțele politice, în afară de acest grup, și vom discuta situația. Prima variantă este constituirea unei majorități parlamentare fără participarea acestei grupări, a doua – organizarea alegerilor anticipate în Parlament”, a declarat președintele.

Șeful statului s-a referit și la creditul rusesc pentru Moldova. Potrivit lui Dodon, în actuala conjunctură politică, partea moldovenească ar trebui să le ofere argumente, garanții colegilor ruși că mijloacele bănești care ar putea intra în Moldova nu vor ajunge în mâinile celor acare au afișat anterior o retorică antirusească.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0