Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gata cu comerțul în scuarul Teatrului „Mihai Eminescu”: Decizia autorităților

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaSuvenire în stil Maya
Suvenire în stil Maya - Sputnik Moldova
Abonare
Comercianții de suveniruri nu vor mai putea să-și vândă marfa în scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Comerțul din scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu” va fi suspendat. Informații în acest sens au fost prezentate astăzi în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale. Potrivit viceprimarului Inga Ionesii, vânzătorii își vor putea comercializa marfa în spații special amenajate și doar cu eliberarea autorizațiilor de comerţ.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Primarul Capitalei: De luni va fi redeschisă Piața Centrală din Chișinău

„Vom propune mai multe variante pentru amplasarea comercianților respectivi. Însă activitatea acestora nu va mai fi ca odinioară. Vor fi amenajate spații pentru comerț și vor fi oferite autorizații de amplasare pentru fiecare”, a menționat Inga Ionesii.

Viceprimarul spune că intenția autorităților locale nu este de a sista activitatea comercianților vizați, ci de a crea o alee cu expunerea lucrărilor pictorilor, a meșterilor populari, precum și a suvenirurilor. Astfel, urmează să fie propus un concept de modernizare a scuarului „Mihai Eminescu”.

Autoritățile caută soluții și pentru reamplasarea celor circa 300 de comercianţi care îşi desfăşoară activitatea pe Calea Basarabiei în mod ilegal și în lipsa autorizaţiilor de comerţ.

Primăria Chișinău examinează posibilitatea de a transfera activitatea comercianţilor din piaţa improvizată pe o platformă online, prin intermediul căreia aceştia îşi vor putea vinde materialele de construcţie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0