Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A decedat Nadejda Brânzan, semnatară a Declarației de Independență

© Pixabay / Byn_LiСвеча памяти
Свеча памяти - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre deputații Primului Parlament al Republicii Moldova, semnatara Declarației de Independență Nadejda Brînzan s-a stins din viață în această seară.

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. A decedat Nadejda Brânzan, deputat în Primul Parlament al Republicii Moldova, semnatară a Declarației de Independență.

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Angajații Primăriei Chișinău l-au comemorat pe primul primar de după Independență

Informația a fost făcută publică pe rețelele de socializare și confirmată de fiul acesteia, fostul ministru al Economiei și Infrastructurii Vadim Brânzan.

Nadejda Brânzan s-a născut pe 29 august 1948. A fost medic-infecționist, deputat al Parlamentului în Legislatura 1990-1994.

A studiat medicina generală la Institutul de Medicină din Chișinău în anii 1966–1972. A lucrat medic în raionul Ștefan Vodă până în 1976, apoi șef de secție și șef-adjunct la Spitalul raional Rezina. 

În perioada aflării în fotoliu de deputat, a fost președinte a Comisiei pentru Problemele Femeii, Ocrotirea Familiei, Mamei și Copilului, cât și membră a Prezidiului Parlamentului. A contribuit la definitivarea Constituției Republicii Moldova și s-a numărat printre semnatarii Declarației de independență a Republicii Moldova din 27 august 1991.

În 1989, a fost declarată Eminent al Ocrotirii Sănătății, iar în 1996 a fost decorată cu Medalia „Meritul Civic”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0