Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Angajații Primăriei Chișinău l-au comemorat pe primul primar de după Independență

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chișinău l-a comemorat pe fostul primar Nicolae Costin, de la trecerea în Veșnicie a căruia se împlinesc 25 de ani.

CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Primăria Chișinău a organizat duminică, 16 februarie, acţiuni de comemorare a fostului primar Nicolae Costin, care a decedat cu 25 de ani în urmă.

Nicolae Costin a fost primar de Chişinău între anii 1990 și 1994.

În dimineața zilei, autoritățile municipal au organizat o depunere de flori la placa comemorativă în onoarea lui Nicolae Costin din holul Primăriei Chișinău, după care au fost depuse flori și la mormântul fostului primar, din Cimitirul Central.

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuPlacă comemorativă în onoarea lui Nicolae Costin
Angajații Primăriei Chișinău l-au comemorat pe primul primar de după Independență - Sputnik Moldova
Placă comemorativă în onoarea lui Nicolae Costin

Pe site-ul Primăriei Chișinău, într-un comunicat de presă, este menționat faptul că Nicolae Costin a fost „promotor al Mișcării de renaștere națională, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, ales în mod democratic, coautor al Declaraţiei de Independenţă şi al primei Constituţii a Republicii Moldova”.

Nicolae Costin s-a născut pe 7 aprilie 1936, în satul Peciște, astăzi în raionul Rezina, și a decedat pe 16 februarie 1995, la Chișinău, la vârsta de 58 de ani.

Fluxul de știri
0