Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: În ce condiții ar putea fi anulate alegerile prezidențiale din toamnă

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17
Президент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a anunța că își dorește ca în data de 1 noiembrie să se desfășoare alegerile prezidențiale, însă nu exclude că dacă va veni un nou val de coronavirus în toamnă, scrutinul ar putea fi anulat.

CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat într-un interviu pentru Agora.md că își dorește ca în data de 1 noiembrie să fie organizate alegerile prezidențiale.

Президентура РМ - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentul a decis! A fost stabilită data când se vor desfășura alegerile prezidențiale
Șeful statului a mai spus că dacă va mai exista o majoritate parlamentară, atunci ar fi bine ca în ziua alegerilor prezidențiale să fie organizat și scrutinul parlamentar. Totuși, Igor Dodon nu exclude că dacă va veni un nou val de coronavirus, alegerile ar putea fi anulate. 

”Îmi doresc foarte mult să aibă loc alegerile prezidențiale pe 1 noiembrie și să punem punct la acest capitol, dar totul depinde de cum va evolua pandemia de COVID-19. Dacă va fi o înrăutățire a situației, iar Parlamentul se va convoca și va stabili stare de urgență, atunci alegerile se anulează ”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a fost întrebat ce crede despre propunerea celor de la Platforma DA privind organizarea alegerilor prezidențiale în două zile consecutiv. 

”În două zile consecutiv nu este posibil pentru că noi nu vom modifica regulile de joc în timpul jocului, deoarece și Comisia de la Veneția, și Consiliul Europei spun că legislația electorală care schimbă conceptual ceva pentru alegeri trebuie să fie făcută cu un an înainte de alegeri”, a menționat șeful statului. 

Joi, deputații au votat în Parlament decizia că alegerile prezidențiale se vor desfășura în data de 1 noiembrie. După mai multe dezbateri și luări de cuvânt, proiectul de hotărâre privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale a fost adoptat cu votul majorității deputaților prezenți în sală. Mandatul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, expiră în data de 23 decembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0