Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum vor primi diplome elevii care absolvă în 2020 învățământul profesional tehnic

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaExamen, Экзамен
Examen, Экзамен - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a discutat astăzi cu directorii instituțiilor de învățământ profesional tehnic în cadrul unei ședințe care s-a desfășurat în regim online.

CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării i-a propus Guvernului să anuleze examenele de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică, la fel cum se va întâmpla în cazul elevilor care absolvă învățământul general în 2020. 

000 - Sputnik Moldova
Societate
Lecții online: Elevii au orar, primesc calificative, iar absențele sunt înregistrate

„Având în vedere specificul învățământului profesional tehnic, perioada martie-mai în mare măsură este dedicată desfășurării stagiilor de practică a elevilor din învățământul profesional tehnic. Anume în această perioadă elevii își dezvoltă abilitățile practice conform calificării. Dat fiind faptul că stagiile de practică s-au desfășurat în regim online, elevii nu au avut posibilitatea de a exersa practic în întreprinderi. De aceea, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a decis să propună Guvernului anularea examenelor de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică”, a declarat ministrul Igor Șarov.

Oficialul a precizat că eliberarea certificatelor de calificare și a diplomelor de studii profesionale se va realiza conform unei formule speciale, dacă Parlamentul va adopta hotărârea de anulare a examenelor. În prezent inițiativa se află în proces de avizare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0