Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se va scumpi sau ba până la 10 lei călătoria cu microbuzul: Răspunsul primarului Capitalei

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Chișinăului a comentat situația transportului în comun, precum și măsurile avute în vedere de autoritățile capitalei pentru instaurarea ordinii pe drumurile municipiului.

CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Autoritățile Capitalei nu sunt de acord cu majorarea până la 10 lei a tarifului pentru călătoria cu microbuzul. Acest lucru l-a declarat duminică primarul Chișinăului, Ion Ceban, într-un rezumat al săptămânii postat pe Facebook.

Există probleme legate de insuficiența transportului public în unele suburbii, oamenii așteptând transportul și timp de trei-patru ore. Dar chiar și așa, autoritățile Capitalei nu pot fi de acord cu majorarea până la 10 lei a tarifului pentru călătoria cu microbuzul, a subliniat Ceban.

bd. Ștefan cel Mare din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Microbuzele circulă din nou în Chișinău: Iată de ce reguli se ține cont  

Primarul a comentat și decizia Consiliului Municipal Chișinău (CMC) referitoare la transportul public, adoptată săptămâna aceasta.

Prin licitație, potrivit edilului, urmează să fie achiziționate 100 de autobuze până la sfârșitul anului 2020, 8 unități de transport articulat, iar alte 30 de troleibuze vor fi asamblate la Chișinău.

Conducerea Primăriei este dispusă să reînnoiască parcurile de autobuze și troleibuze cu 200 de unități până la sfârșitul acestui an.

Primarul și-a exprimat speranța că consilierii municipali nu vor politiza problema, dar se vor așeza la masa de negocieri pentru a adopta cât mai curând posibil deciziile necesare.

Weekend fără transport în comun 

Ion Ceban a explicat de ce activitatea transportului public este sistată în acest  weekend. Potrivit lui, acest fapt este în concordanță cu deciziile luate de autoritățile centrale. De luni, 25 mai, circulația troleibuzelor și autobuzelor va fi reluată în regim normal.

Prevenirea accidentelor grave: amenzi, sancțiuni

Троллейбус  - Sputnik Moldova
Societate
Primăria va cumpăra noi autobuze și troleibuze: Planul adoptat de CMC
De asemenea, primarul a comentat seria de accidente de circulație grave din ultima perioadă, în special accidentul care s-a produs în weekendul trecut, în urma căruia au murit două persoane.

Primarul a spus că, împreună cu viceprimarii și ale persoane responsabile, a discutat cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne această situație, pentru a identifica soluțiile posibile ce pot fi aplicate pe termen scurt, mediu și lung.

Soluțiile identificate, potrivit lui Ion Ceban, vor conduce la creșterea responsabilității șoferilor, la amenzi și sancțiuni mai severe, până la retragerea permiselor de conducere.

S-a decis să fie creată o hartă a celor mai periculoase zone. Se va analiza cum poate fi îmbunătățită funcționarea rețelei de semafoare, pentru a determina reducea vitezei cu care se deplasează șoferii și alte aspecte, a spus Ceban.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0