Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria va cumpăra noi autobuze și troleibuze: Planul adoptat de CMC

© Sputnik / Miroslav RotariТроллейбус
Троллейбус  - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Municipal Chișinău a luat o decizie importantă și mult așteptată astăzi: a adoptat Planul de reînnoire a parcului rulant al sistemului de transport public din Chișinău pentru anii 2020-2023. Primarul Ion Ceban i-a felicitat pe chișinăuieni.

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Primarul Ion Ceban i-a felicitat pe chișinăuieni, pe Facebook, după ce Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a adoptat un plan de reînnoire, în anii 2020-2023, a parcului transportului public din Chișinău.

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
CMC s-a întrunit în ședință: Problema stringentă pe care ar trebui s-o rezolve

De asemenea, primarul le-a mulțumit tuturor consilierilor, inclusiv din opoziție, care au susținut planul.

„Felicit toți locuitorii pentru decizia de a procura transport public în municipiul Chișinău. Este o reușită pentru oameni, pentru Chișinău, pentru toți. Așa trebuie să continue pe toate proiectele. Chișinăul poate și trebuie să arate altfel, fără politică, dar cu implementarea de politici”, a scris Ion Ceban.

Astfel, consilierii au acceptat propunerea formulată de un grup de lucru al Primăriei pentru următoarele achiziții în anul 2020: cumpărarea a 100 de autobuze, achiziționarea/asamblarea a 30 de troleibuze, achiziționarea a 18 unități de transport articulat.

Într-o a doua etapă mai urmează să fie achiziționate 150 de autobuze, 70 de troleibuze tradiționale, 20 de troleibuze articulate.

Achiziția a noi troleibuze și autobuze ar permite acoperirea deficitului de transport public resimțit foarte acut chiar zilele acestea de către locuitorii din suburbii, care se deplasează cu mare dificultate în Chișinău, unde mulți au un loc de muncă.

În ședința de astăzi, CMC a confirmat inițiativa Primăriei de creare a rețelei de benzi dedicate pentru transport public. Aceasta presupune o circulație rutieră mai bine organizată, care va permite transportului public să circule fără întârzieri și abateri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0