Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Echipamentul unui pacificator moldovean: Din ce constă și cât cântărește – Video

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaDemonstrație, Batalionul 22 de menținere a păcii
Demonstrație, Batalionul 22 de menținere a păcii - Sputnik Moldova
Abonare
Greutatea echipamentului unui pacificator din Batalionul 22 de Menţinere a Păcii depășește 20 de kilograme. La efortul fizic pe care-l solicită purtarea echipamentului, se adaugă efortul moral-psihologic: li se cere rezistență la stres și concentrare maximă.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Echipamentul unui pacificator moldovean cântărește 20 de kilograme și 200 de grame.

Ministerul Apărării a postat pe canalul său de YouTube un video ce ne prezintă elementele din care constă echipamentul pacificatorilor din Batalionul 22 de Menținere a Păcii și greutatea fiecăruia dintre acestea.

Iată elementele ce alcătuiesc echipamentul unui pacificator moldovean aflat în misiune și cât cântăresc: uniformă – 0,8 kg, bocanci – 1,7 kg, genunchiere – 0,3 kg, cotiere – 0,3 kg, vestă antiglonț - 8,2 kg, stație radio – 1,1 kg, armă – 1,2 kg, cască – 2,4 kg, baston – 0,2 kg, scut – 4 kg. Greutate totală: 20,2 kg.

Săptămâna trecută, Ministerul Apărării a prezentat într-un video similar echipamentul genistului moldovean gata de misiune, care cântărește tocmai 57,3 kilograme.

Geniști moldoveni - Sputnik Moldova
Societate
Impresionant: Cum arată și cât cântărește echipamentul unui genist moldovean – Video

În funcție de genul de armă și de misiunea pe care o au militarii, echipamentul lor poate cântări câteva kilograme, iar uneori să depășească greutatea propriului corp.

„Deseori, la multiple kilograme de lucruri vitale ce le au pe ei, se adaugă condițiile de stres și necesitatea unei concentrări maxime. Dar ei nu se plâng. Ei zâmbesc. Zâmbesc și îndeplinesc misiunea”, adaugă autorii materialului video.

Firește, greutatea de peste 57 de kilograme a echipamentului geniștilor pur și simplu impresionează. Dar nici cele peste 20 de kilograme ale echipamentului pacificatorilor nu sunt puține, mai ales că acestea trebuie purtate ore în șir, în orice condiții meteo.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0