Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Alte 147 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate astăzi

Abonare
Alte 147 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Până în orele serii, au mai decedat trei persoane, cu vârste între 70 și 80 de ani, contaminate cu COVID-19. Vestea bună e că sporește și numărul celor tratați cu succes.

CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Încă 147 de infectări cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, inclusiv 15 în regiunea transnistreană. Noile cazuri s-au confirmat dintr-un număr de 1.285 de probe de laborator, dintre care 989 primare şi 296 repetate.

церковь свечи  - Sputnik Moldova
Societate
A decedat un medic din Chișinău confirmat pozitiv cu COVID-19

Un caz de contaminare este „de import”, din Belarus, iar 146 sunt cu transmitere la nivel local, a precizat Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.

Din numărul total de persoane confirmate cu coronavirus astăzi, 18 sunt lucrători medicali: medici – 3, asistenți medicali – 8, felceri – 2, personal auxiliar – 5.

Până la ora actuală, 3.452 de persoane au fost tratate de COVID-19 în Republica Moldova. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 6.994.

De asemenea, trei decese provocate de infecţia COVID-19 au anunțat autoritățile pe parcursul zilei de astăzi. Potrivit datelor oficiale, numărul celor decedați în urma bolii a ajuns la 242 de persoane.

Ministerul Sănătății a venit cu precizări despre cei trei decedați.

Prelevare probe la Covid-19 - Sputnik Moldova
Societate
Crește numărul persoanelor vindecate de COVID-19: Date noi de la Ministerul Sănătății

Este vorba de un bărbat de 79 ani, din municipiul Bălţi, internat la IMSP SCM Bălţi, pe data de 16.05.2020. Comorbidități: boală cardiovasculară, insuficienţă cardio-respiratorie.

Un alt bărbat, de 77 ani, era din raionul Căuşeni, transferat de la SCBI „Toma Ciorbă”, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 08.05.2020. Acesta mai suferea de hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF II.

Cel de al treilea bărbat decedat astăzi avea de 71 ani și era din municipiul Chișinău, transferat din IMSP Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 13.05.2020. El mai suferea de boală renală cronică, hipertensiune arterială gr. II.

Cu câteva ore mai devreme, Ministerul Sănătății a informat despre un alt deces cauzat de complicațiile cauzate de COVID-19, fiind vorba de un medic de 74 ani din Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0