Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Stare de urgență în Moldova: Decizia privind zborurile regulate

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaUn avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă
Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce unele restricții impuse în perioada stării de urgență au fost anulate odată cu sistarea acestei perioade, alte se mențin până la eliminarea stării de urgență în sănătate publică.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Cursele aeriene regulate de pasageri sunt suspendate până la data de 30 iunie curent. Decizia a fost luată de Comisia națională extraordinară de sănătate publică care a declarat stare de urgență în sănătate publică.

Catedrala Mitropolitană din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Stare de urgență în sănătate publică: Iată ce ai voie să faci

Potrivit hotărârii se mențin suspendate și cursele charterelor aeriene regulate de pasageri, dar și a rutelor feroviare internaționale de transport de pasageri. Până la acea dată nici transportul rutier de persoane în trafic internațional prin servicii regulate, regulate speciale, ocazionale și în regim taxi, nu va fi reluat. Activitatea acestor servicii de transport pentru pasageri va fi relansată treptat în funcție de situația epidemiologică, dar și în funcție de deciziile statelor corespondente.

Totodată se mențin restricțiile privind accesul cetățenilor străini în Republica Moldova, iar persoanele care intră pe teritoiul țării noastre vor respecta regimul de autoizolare.

Precizăm, Republica Moldova a sistat inițial, la mijlocul lunii martie, zborurile aeriene din Europa. Din 17 martie, de la ora 00.00, au fost sistate toate zborurile către și dinspre Republica Moldova. Tot de atunci, a fost sistată și traversarea pe căi terestre a cetățenilor străini în Republica Moldova, cu excepția diplomaților și cei care importă mărfuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0