Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Examenele de calificare în învățământul profesional tehnic ar putea fi anulate

© Sputnik / Игорь Лилиев / Accesați arhiva multimediaStudenți
Studenți - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației va propune anularea în acest an a examenelor de calificare în învățământul profesional tehnic și eliberarea certificatelor de calificare și diplomelor de studii profesionale conform unei formule speciale.

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. În contextul pandemiei COVID-19, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) va propune Guvernului pentru aprobare o hotărâre ce prevede anularea, pentru anul de studii 2019-2020, a examenelor de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică.

Первый звонок - Sputnik Moldova
Societate
La Chișinău a început astăzi înscrierea copiilor în clasa I

Dacă Guvernul va aproba proiectul de hotărâre, acesta va fi avansat Parlamentului pentru dezbateri și adoptare.

MECC argumentează că, din cauza situației epidemiologice și economice din Republica Moldova, instituțiile de învățământ profesional tehnic sunt în imposibilitate să asigure dezvoltarea deprinderilor practice ale elevilor.

Ministerul a explicat că examenele de calificare presupun testarea abilităților practice ale elevilor. Însă primăvara aceasta stagiile de practică s-au desfășurat în regim online, iar elevii n-au avut posibilitatea să exerseze practic în întreprinderi.

De asemenea, este dificilă și evaluarea și certificarea absolvenților în acord cu prevederile Regulamentului de organizare și desfășurare a examenului de calificare, aprobat prin ordinului Ministrului Educației, Culturii și Cercetării nr. 127/2018.

MECC va propune eliberarea certificatelor de calificare și diplomelor de studii profesionale elevilor care finalizează în acest an programe de formare profesională tehnică conform unei formule speciale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0