Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zinaida Greceanîi s-a adresat deputaților cu o ocazie specială

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Greceanîi
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Legislativului a pus accentul în adresarea sa către aleșii poporului pe rolul Parlamentului și pe ceea ce așteaptă de la ei cetățenii.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Spicherul Parlamentului, Zinaida Greceanîi, le-a adresat deputaților un mesaj cu prilejul Zilei Parlamentului Republicii Moldova.

Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Societate
Ședințele Parlamentului s-ar putea desfășura în regim online: Propunerea unui deputat

Actualul preşedinte al Legislativului a amintit că Parlamentul Republicii Moldova a fost constituit pe 23 mai 1991, devenind succesorul Sovietului Suprem, şi anume primul Parlament a votat independența Republicii Moldova.

”În acești 29 de ani țara noastră a parcurs o cale grea, plină de provocări și transformări. Și Parlamentul a suferit schimbări, iar numărul de membri ai organului legislativ s-a redus de la 371 la 101 de deputați”, a menționat Greceanîi.

Potrivit acesteia, rolul deputatului rămâne însă constant –  de a reprezenta alegătorul care i-a acordat mandatul.

”Și astăzi, aș dori să amintesc tuturor deputaților originea acestui cuvânt latin, care înseamnă „ceea ce este încredințat”. Oamenii v-au încredințat votul și pe bună dreptate așteaptă să le schimbați viața în bine. Nu jocuri politice de culise, nu interese personale oportuniste așteaptă cetățenii. Ei doresc o viață mai bună pentru toți. Așa cum le-ați promis”, a subliniat spicherul.

Iar pentru a îndreptăți aceste așteptări nu există o altă cale decât adoptarea legilor - în sfera dezvoltării economice, protecției sociale și sănătății, educației și drepturilor omului, altor domenii importante, consideră președintele Parlamentului.

”Doar așa putem să îmbunătățim imaginea instituției parlamentare în Republica Moldova și, cel mai important, să avem grijă de cetățeni. De Ziua Parlamentului, le doresc deputaților responsabilitate, multe inițiative bune, succes în realizarea lor și să nu-și dezamăgească niciodată alegătorii”, a conchis Zinaida Greceanîi

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0