Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ședințele Parlamentului s-ar putea desfășura în regim online: Propunerea unui deputat

© Sputnik / Miroslav RotariParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul PAS Sergiu Litvinenco solicită ca ședințele Parlamentului să fie organizate în regim online.

CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. Deputatul fracțiunii PAS Sergiu Litvinenco solicită organizarea ședințelor Parlamentului în regim online pentru a putea fi votate proiectele ce țin de condițiile impuse de UE pentru deblocarea celei de-a doua tranșă de 30 de milioane de euro. El a înregistrat vineri un proiect de lege în acest sens. Demersul său vin în contextul în care deputații trebuie să se autoizoleze la domiciliu.

Litvinenco a propus ca Regulamentul Parlamentului să fie completat cu următorul punct:

„În cazul stării de urgență constatată de către autoritățile abilitate, precum și în caz de epidemii, pandemii, fenomene naturale extreme, cutremure, acte de terorism, alte situații excepționale care fac imposibilă prezența deputaților la sediul Parlamentului, ședințele Biroului permanent, ale comisiilor permanente, precum și ale plenului se por desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă on-line de videoconferință, conform unui regulament adoptat de Biroul permanent”.

Biroul permanent ar urma să ia însă o decizie cu privire la organizarea ședințelor Parlamentului în regim online după consultări cu reprezentanții tuturor fracțiunilor.

Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Ce spune Igor Dodon despre șansele de supraviețuire a majorității parlamentare

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat astăzi dispoziția cu privire la stabilirea regimului de autoizolare la domiciliu a deputaților în Parlamentului de legislatura a X-a, din 22 mai 2020 până la prezentarea rezultatelor negative a testului la COVID -19.

Potrivit documentului, deputații în Parlament sunt obligați să asigure respectarea regimului de autoizolare sub propria răspundere și să prezinte rezultatele testelor efectuate. 

Decizia vine după ce deputatul Eugen Nichiforciuc a fost depistat pozitiv la coronavirus, potrivit declarației făcute în plenul Parlamentului de către Dumitru Diacov, președintele Fracțiunii Partidului Democrat din Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0