Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Așa ceva nu s-a mai văzut: Competiție de dans, desfășurată online

© Sputnik / Rodion ProcaVictoria Basiul
Victoria Basiul - Sputnik Moldova
Abonare
Dansatori din Republica Moldova, dar și de peste hotarele țării, își vor etala talentul în cadrul unei competiții de excepție - Online Open Street&Show Dance Moldavian Cup 2020.
Așa ceva nu s-a mai văzut: Competiție de dans, desfășurată online

Tineri dansatori din diverse țări ale lumii vor participa la o competiție unică, organizată de Federația Dansului Modern și de Estradă. În premieră, concursul de dans se va desfășura online.

Ghenadie Moroșanu - Sputnik Moldova
Curs online, predat de singurul moldovean absolvent al Academiei Cinematografice din SUA

Potrivit organizatoarei și președintei Federației Dansului Modern și de Estradă din Republica Molodova, Victoria Basiul, doritorii pot expedia cererile de participare până pe 25 mai curent. Dansatorii trebuie să înregistreze un video de un minut și să-l expedieze în privat pe poșta electronică a Federației.

Victoria Basiul spune că, pe lângă faptul că Campionatul Mondial al Dansului Modern și de Estradă a fost transferat pentru anul 2021, și în țara noastră multe competiții nu vor mai avea loc. Este vorba de Cupa Internațională ce urma să se desfășoare pe 16-17 mai la Chișinău și care trebuia să adune participanți din zeci de țări ale lumii. Din acest motiv, o competiție online este binevenită și mult așteptată de către dansatori.

"În cadrul concursului online, tinerii pot prezenta diverse stiluri de dans pe care le vor filma în condiții casnice. Ulterior, acestea vor fi postate pe canalul de YouTube și pe rețelele de socializare", a declarat pentru Sputnik organizatoarea.

Victoria Basiul a remarcat că, timp de două săptămâni, prestația dansatorilor va fi evaluată de către un juriu profesionist internațional. Aceștia vor selecta șase participanți care, la începutul lunii iunie curent, vor prezenta LIVE dansul lor în marea finală.

De menționat că participarea în cadrul competiției este absolut gratuită pentru toți doritorii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0