Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bulgaria permite intrarea cetățenilor din UE pe teritoriul său

CC0 / / Bulgarian and EU flags. The Balkan nation joined the supranational union in 2007.
Bulgarian and EU flags. The Balkan nation joined the supranational union in 2007. - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătăţii din Bulgaria a anunțat că Sofia a anulat interdicţia de intrare pentru vizitatorii provenind din Uniunea Europeană şi din ţările spaţiului Schengen

CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Bulgaria a interzis de la jumătatea lunii martie intrarea pe teritoriul său pentru călătorii din mai multe ţări pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Plajă Grecia - Sputnik Moldova
Grecia și Bulgaria vor să deschidă sezonul turistic de la 1 iulie

Ministerul Sănătăţii de la Sofia a anunţat însă ieri că anulează această interdicție pentru țările UE și alte state membre Schengen, ridicarea interdicţiei vizând San Marino, Andorra, Monaco şi Vatican.

Potrivit ministerului, Bulgaria menţine carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc pe teritoriul său, dar acest termen nu se mai aplică în cazul cetăţenilor bulgari şi cetăţenilor din alte ţări membre ale UE care călătoresc din motive umanitare şi persoanelor care "reprezintă activităţi comerciale, economice şi de investiţii".

De asemenea, carantina nu se va aplica persoanelor care au legătură directă cu construcţiile, mentenanţa, operaţiunile şi asigurarea securităţii infrastructurilor strategice şi critice din Bulgaria.

De asemenea, Bulgaria a anunţat anterior că a convenit cu ţările vecine Grecia şi Serbia să relaxeze de la 1 iunie unele restricţii de călătorie, dând astfel posibilitatea turiștilor să își petreacă concediile într-una din cele trei țări.

Bulgaria a raportat până ieri 2.331 de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 120 de decese, un număr relativ scăzut comparativ cu alte ţări din Europa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0