Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trei oameni au murit, iar alte 143 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19

© AFP 2024 / SAJJAD HUSSAINTub pentru testare la Covid-19
Tub pentru testare la Covid-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Trei persoane au murit astăzi, iar alți 143 de oamenii au fost testați pozitiv cu COVID-19. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 6 847.

CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik.  Ministerul Sănătății a publicat date actualizate privind răspândirea COVID-19 în Republica Moldova. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 143 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, dintre care 18 în Transnistria.

În total, astăzi, au fost efectuate 1 217 teste, dintre care 1 028 primare şi 189 repetate. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 6 847 de cazuri. Din numărul total de cazuri din această zi, 15 sunt lucrători medicali: medici – 5, asistenți medicali – 8, personal auxiliar – 2.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 nu bate în retragere: Rata de infectare este în creștere în Moldova

Totodată, 280 persoane au fost tratate de COVID-19. Bilanțul persoanelor vindecate a ajuns la 3 369.

Ministerul Sănătății informează despre înregistrarea altor decese cauzate de COVID-19. 

Este vorba de un bărbat de 47 de ani, din Chișinău, internat în data de 16 mai la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. El mai suferea și de insuficiență cardiovasculară, neuronală, cardiomiopatie mixtă.

În al doilea caz este vorba de o femeie de 58 ani din Chișinău. Ea a fost internată în data de 12 mai la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Femeia mai suferea și de diabet zaharat, pielonefrită cronică, insuficiență renală, cardiomiopatie mixtă.

Tot astăzi a murit o femeie de 76 de ani din Soroca. ea a fost internată în data de 17 mai la Spitalul raional Soroca. Aceasta suferea de hipertensiune arterială, nefropatie hipertensivă, angiopatie diabetică, obezitate gr.2.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0